Top
Over DESIRE

Enthousiast geworden door een optreden van het Oslo Gospel Choir in de zomer van 1992 besloten vier Hellevoetse vrienden om in deze regio een gospelgroep op te richten. In maart 1993 ging de vereniging officieel van start onder de naam DESIRE, wat in het Engels ‘verlangen’ of ‘wens’ betekent. De repetities gingen van start o.l.v. dirigent en medeoprichter Harry Heidekamp en gaandeweg groeide de groep uit tot het streefaantal van 30 jonge mensen tussen de 20 en 45. Aanvankelijk hebben de oprichters zich druk gemaakt om de repertoirekeus voor DESIRE. Het moest het net even anders zijn dan de reguliere koorzang en -muziek. Geïnspireerd door de black-gospels werden zorgvuldig nummers op cd’s beluisterd en zoektochten ingesteld naar bladmuziek.

De eerste vijf jaar van DESIRE

In april 1994 verleende de groep haar allereerste medewerking aan de Paasochtenddienst in de Hellevoetse Petrakerk. Op 29 oktober 1994 presenteerde DESIRE zich met het uitverkochte concert “Message to the world” aan het grote publiek. De reacties waren enorm, zelfs felicitaties van buiten de regio werden ontvangen. Gesteund door deze reacties, maar vooral door de wetenschap dat Gods liefde en goedheid voor alle mensen gelijk is, werkte de groep in de loop der jaren mee aan vele diensten in verschillende kerkgemeenschappen. Behalve op Voorne Putten en Rozenburg was en is de groep ook regelmatig te horen in de regio Rotterdam en op Goeree Overflakkee en bijvoorbeeld Gorinchem.

Singing Joyfully project voor stichting De Hoop

Één van de hoogtepunten in het vijfjarig bestaan van DESIRE is de deelname aan het Singing Joyfully project geweest. Samen met twee andere koren werd een CD opgenomen en vond er een reeks concerten plaats. De opbrengst van dit project kwam ten goede aan stichting “De Hoop” uit Dordrecht, een organisatie die zich inzet voor de opvang en begeleiding van verslaafden door hen werkervaring aan te bieden. Daarnaast worden de gasten met het geloof in aanraking gebracht.

En verdere hoogtepunten…

Dat zijn de medewerkingen aan huwelijksinzegeningen, doopdiensten, de diensten voor maar vooral mét verstandelijk gehandicapten in Spijkenisse en Middelharnis en het jaarlijkse benefietconcert voor de bewoners van de Grootenhoek. Ook de deelname aan Monumentendag is altijd een feest.

Roparun

Op 20 april 2004 deed Gospelgroep DESIRE mee aan een benefietconcert voor de Roparun in Cultureel Centrum in de Kerk aan de Ring te Hellevoetsluis. De mensen van de Roparun zetten zich in voor de kankerpatiëntjes van het Sophia Kinderziekenhuis te Rotterdam.

Lustrumjaar

Het bestaan van DESIRE wordt elk lustrumjaar gevierd met speciale activiteiten en een concert met een speciaal thema, zoals “Light your world” (oktober 1998) over het licht dat DESIRE uit mag stralen voor anderen, opdat het ook hun pad zal verlichten. Of “In dankbaarheid” (maart 2008) en in 2018 staat het volgende lustrumconcert op het programma, genaamd “Celebrate”. Dankbaarheid voor het bestaan van DESIRE, dat voor ons van zoveel betekenis is. Zingen verrijkt je hart, je gevoel en brengt je dichter bij God. Wat is het fijner dan dit door te geven aan anderen!!!